Nyheter & aktuellt

Renoverad tvättstuga i Kv. Fogen 2

Nu var det kvarteret Fogen 2:s tur på Östra Storgatan 120 att få en nyrenoverad tvättstuga. Det blev en effektivare planlösning med tvätt och tork i ett rum och stryk och mangelmöjligheter i rummet bredvid. 

Läs mer...

Kv. Humlan 4 har fått ny tvättstuga

Kv. Humlan 4 som ligger på hörnet av Fabriksgatan och Oxtorgsgatan i centrala Jönköping har fått en helt ny tvättstuga. Istället för att renovera den befintliga insåg vi att det fanns bättre förutsättningar i ett annat utymme och byggde istället en helt ny. Nu närmast skall övriga källarutrymmen ses över och renoveras. Tidigare har fastighetens värmestammar bytts ut och värmesystemet har fått en modern styrning med rumsgivare i lägenheterna.

Läs mer...

Hyresförhandlingarna är klara!

En förhandligsöverenskommelse gällande justering av hyrorna för 2017 har träffats med Hyresgästföreningen region Sydost. Hyrorna justeras med 0,9% på nu utgående hyror från 1 April 2017. Det motsvarar ugnefär 60kr/månad för en normalstor lägenhet med 3 rum och kök. Då hyresavierna för April redan skickats ut innan överenskommelsen var klar sker höjningen för April månad retroaktivt och läggs på hyran för Maj månad. Överenskommen hyresjustering är 0,6% lägre än den begärda ökninge för de ökade kostnader som belastar förvaltningen. Vi hoppas kunna finna besparingar och effektiviseringar för att ändå som minst kunna bibehålla nuvarande förvaltningskvalitet.

Läs mer...